Sivuston varmuuskopiot ja korjaukset

Säännölliset ja turvalliset varmuuskopiot ovat elintärkeitä verkkosivustosi turvallisuudelle. Tätä monet verkkosivuston omistajat eivät valitettavasti tajua ennen kuin on liian myöhäistä.

Varmuuskopiot ovat viimeinen keino. Jos kaikki muu menee pieleen sivuston kanssa, olipa kyseessä sitten plugin-asennusvirhe, sivuston hakkerointi tai turmelu tai pelkästään sisällön ylikirjoittaminen, kaikki voidaan korjata, kunhan varmuuskopioita tehdään usein.

Kuinka usein varmuuskopiot tulisi ottaa?

Ideaalitilanteessa vähintään kerran päivässä. Monet web-hosting-palveluntarjoajat tarjoavat automaattisia päivittäisiä varmuuskopioita, mutta on hyvä tarkistaa, että varmuuskopiot ovat täydellisiä ja että ne ovat saavutettavissa, jos niitä joskus tarvitaan.

Joskus hosting-varmuuskopiot ovat koko tilisi varmuuskopioita, mikä johtaa valtaviin varmuuskopiotiedostoihin. On parempi, että yksittäiset web-sovellukset/-sivustot ovat omissa varmuuskopioissaan, jotta vältetään tietojen korruptoituminen.

Missä varmuuskopiot tulisi säilyttää?

Etävarmuuskopiot eli varmuuskopiot, jotka eivät ole tallennettuna samalle palvelimelle kuin verkkosivustosi, ovat parhaita. Monet palveluntarjoajat mahdollistavat varmuuskopioiden automaattisen lataamisen pilvipalveluihin, kuten Google Driveen, Dropboxiin, jne.

Kuinka varmuuskopiot otetaan?

Eri sisällönhallintajärjestelmille on saatavilla erilaisia lisäosia, jotka voivat ottaa varmuuskopioita ja lähettää ne etäpalvelimiin, jne. Nämä voivat olla hyödyllisiä, mutta ne aiheuttavat myös melkoisen kuorman sivustollesi varmuuskopioiden luomisen ja lähettämisen aikana. Parasta olisi käyttää palvelinpohjaista menetelmää, joka luo inkrementaalisia varmuuskopioita.

Miten WP-Ensure käsittelee varmuuskopiot?

Useimmiten otamme varmuuskopiot kahdesti päivässä käyttäen kahta eri menetelmää, joten meillä on vara-varakopio, jos toinen varmuuskopiointityyppi korruptoituu. Jotkut palvelupakettimme sisältävät tunnin välein otettavat varmuuskopioit, mikä on tärkeää, jos sisältöä päivitetään usein, esim. verkkokaupan tilaukset tai -sovellukset.

Kuinka nopeasti varmuuskopiot voidaan palauttaa?

Emme usein joudu palauttamaan varmuuskopioita, koska sivuston palauttamiseen on myös monia muita tapoja. Jos sivusto pitää joskus harvoin palauttaa varmuuskopiosta, järjestelmämme varmuuskopiot voidaan palauttaa erittäin nopeasti, yleensä 15 minuutin kuluessa prosessin aloittamisesta.

Käytämme parasta