Siirtyminen pilvipalveluun

Olemme päättäneet ottaa käyttöön pilvipohjaisen hostingin kaikille WP-Ensure-asiakkaillemme. Lue lisää tulevista muutoksista ja eduista sinulle.

Noin vuoden verran olemme testanneet erilaisia ratkaisuja ja pohtineet edestakaisin, millainen hosting vastaa parhaiten asiakkaidemme tarpeita. Olemme päättäneet ottaa käyttöön pilvipohjaisen hostingin kaikille WP-Ensure-asiakkaillemme.

Mitä on pilvipalvelun hosting?

Perinteiset web-hosting-palvelimet voivat hostata tuhansia sivustoja yhdellä palvelimella, ja tämä palvelin sijaitsee fyysisessä paikassa jossain päin maailmaa. Cloud-hosting eroaa perinteisestä hosting-palvelimesta, koska jokainen sivusto sijaitsee omalla VPS-palvelimellaan (Virtual Private Server), ja se tuo mukanaan monia etuja.

Pilvipalvelun edut

Pilvipalvelimilla ylläpidettävillä verkkosivustoilla on monia etuja, mutta tässä on muutamia tärkeimpiä.

Nopeus

Olemme aina yrittäneet käyttää nopeita hostaajia, mutta ne eivät ole edes samassa sarjassa kuin sivusto, jolla on omat resurssit ja joka toimii omalla VPS:llä tai palvelimella.

Jokaisella VPS-palvelimella on oma suorittimensa, RAM-muistinsa, asematilansa ja kaistanleveytensä, jotta sivustosi voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Jos sivustosi tarvitsee enemmän resursseja, esimerkiksi jos markkinointikampanja on julkaisemassa tai sivustollasi on paljon liikennettä, lisäresursseja voidaan lisätä, usein hyvin pienellä tai olemattomalla seisokkiajalla. Näin voit isännöidä joustavasti pieniä sivustoja aina valtaviin monisivustoihin asti.

Palvelimen sijainti

Pilvi-hostaus voi sijaita missä päin maailmaa tahansa, mikä nopeuttaa verkkosivujen toimintaa huomattavasti kyseisellä alueella asuville käyttäjille.

Testiemme aikana San Franciscossa toimiva asiakkaamme havaitsi 3 sekunnin parannuksen verkkosivustonsa latautumisessa. 3 sekuntia on paljon. Mikään muu ei ollut muuttunut sivustossa, ainoastaan palvelimen sijainti.

Toinen palvelimen sijaintiin liittyvä seikka on tietojesi turvallisuus. EU:n asiakkaiden tietojen tulisi sijaita EU:ssa. Myös Yhdysvalloissa asuvat asiakkaat haluavat, että heidän tietonsa tallennetaan Yhdysvaltoihin. Suomalaiset asiakkaamme tuntevat olonsa turvallisemmaksi, kun heidän tietonsa ovat Suomessa.

Pilvipalvelun avulla voit tarjota monenlaisia vaihtoehtoja tietojen tallennuspaikan suhteen.

Turvallisuus

Jokainen verkkosivusto on omassa VPS-palvelimessaan, mikä tarkoittaa, että jos yksi sivusto hakkeroidaan, se vaikuttaa vain kyseiseen sivustoon ja palvelimeen. Jokainen sivusto on eristetty, mikä parantaa kaikkien turvallisuutta.

Milloin käyttöönotto tapahtuu?

Säännöllisten toimipaikkojen siirron aikataulu on helmikuun 2021 alku. Suuremmat monisivustot ja suuremmat sovellukset siirretään maaliskuun alussa, jos ei aikaisemmin. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja omasta sivustostasi.

Author Info: Lisa Karvonen

Käytämme parasta