Linnan Business Tournament

Osallistuimme mahtavaan harjoitteluun ja kannustimme luokkatovereitamme heidän taistellessaan 50 000 eurosta.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi siirsimme yrityksen Hämeenlinnaan, on Linnan Kehityksen yrityksille tarjoaman tuen taso. He järjestävät ilmaista koulutusta, kursseja ja ohjelmia yrittäjille, opiskelijoille ja kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille syventymällä esimerkiksi markkinointiin, myyntiin, tekoälyyn, kansainvälistymiseen ja moneen muuhun aiheeseen.

Tämän vuoden helmikuussa haimme ja meidät hyväksyttiin KIIHDYTYSsarjaan (yrityksille, jotka haluavat nopeaa kasvua), ja meillä oli kuukausittaisia koulutustilaisuuksia, joissa perehdyimme yrityksen kasvattamisen eri osa-alueisiin, kuten hallituksen toimintaan, markkinointiin, myyntiin, digitaalisen materiaalin parantamiseen ja paljon muuhun. Jokainen yritys sai myös mentorin, joka työskenteli kanssamme henkilökohtaisesti selvittääkseen seuraavat askeleemme, mikä oli hienoa ja johti moniin uusiin ideoihin ja oppimiseen.

Lokakuussa 10:stä yrityksestä 5 valittiin finaaliin, jossa heillä oli 4 minuuttia aikaa tehdä vaikutuksen tuomareihin esittelemällä yrityksensä. Panokset olivat korkeat, sillä parhaalle yritykselle (tai yrityksille) jaettiin 50 000 euroa. Me emme päässeet finaaliin, mutta osallistuimme mielellämme ja kannustimme entisiä luokkatovereitamme, kun he voittivat hermonsa ja kilpailivat sijoitusrahasta.

Päivä oli melko väsyttävä ja sisälsi paljon verkostoitumista, mutta oli myös hienoa nähdä paikallisia yrityksiä ja heidän ideoitaan siitä, miten he voivat rakentaa yrityksiään sekä paikallisesti että ulkomailla. Jotkut esiin tulleista haasteista olivat digitaalisia perusasioita, kuten vanhentuneet verkkosivut, hakukoneoptimointi ja pyrkimys löytää nörtti, joka auttaisi heitä kehittämään alustan.

Toinen mainittu haaste oli monikielinen markkinointi, jonka kanssa olemme kamppailleet, vaikkakin enemmänkin englannista suomeksi kuin päinvastoin. Palkintorahat eivät itsessään ratkaise kaikkia ongelmia, mutta toivottavasti ne auttavat heitä pääsemään alkuun.

Kaiken kaikkiaan oli hienoa kuulla, mitä paikalliset yritykset tekevät, ja oli myös mukava nähdä, mitä kaikkea on mahdollista tehdä, jos pystyy nielemään hermonsa ja esittämään hyvän idean, josta tuomarit pitävät.

Itse olin iloinen saadessani oppia uusia asioita koulutuksen aikana ja selvittää WP-Ensuren suuntaa. Se konkretisoi muutamia elementtejä ja toi esiin ajatuksia siitä, mitä haluan tehdä, mutta myös siitä, mitä en halua tehdä, mikä on myös tärkeää. Se antoi minulle myös luottamusta siihen, että olen oikealla tiellä, joten ei muuta kuin eteenpäin!

Author Info: Lisa Karvonen

Käytämme parasta