WP-Ensure + WordPress

WP-Ensure kehitettiin turvaamaan WordPress-sivustoja.

WordPress, kuten monet muutkin CMS-järjestelmät, toimii PHP:llä ja tietokannalla, ja sitä voidaan laajentaa lisäosien ja teemojen avulla.

Sen parissa työskentelee monipuolinen kehittäjäyhteisö eri puolilta maailmaa. Se on myös webin käytetyin CMS (43,1 % internetistä toimii sen avulla), mikä tekee siitä ensisijaisen kohteen hakkereita ja botteja varten, jotka haluavat hyödyntää sitä.

WordPress Security kurssi

Jos haluat oppia lisää WordPressin tietoturvasta, meillä on saatavilla ilmainen kurssi, jossa opit kaiken tarvittavan sivustosi suojaamiseksi. Tietenkin WP-Ensure Alustamme on myös käytettävissäsi huolehtimaan näistä asioista puolestasi.

WordPressin haavoittuvuudet

WordPressin ydin on erittäin turvallinen vuosikymmeniä kestäneen avoimen lähdekoodin yhteisön työn ansiosta, mutta teemat ja erityisesti liitännäiset voivat silti lisätä haavoittuvuuksia ja vaatia päivityksiä ja ylläpitoa.

WordPressillä on myös rest API, jonka avulla lisäosat ja teemat voivat liittyä WP:n backendiin. Mitä enemmän päätepisteitä sivustollasi on, sitä avoimempi sivustosi on hyökkäyksille, tätä API:ta käyttävät pääasiassa kehittäjät, joten tietovuodot jäävät helposti huomaamatta.

Palvelimen haavoittuvuudet

Ulkopuoliset hyökkäykset, kuten DDoS ja brute force, vaikuttavat edelleen WordPressiin, samoin kuin legioonat botteja, jotka tutkivat WP-sivustoja päivittäin etsien haavoittuvuuksia. DNS-turvallisuus on myös tärkeää. DNS-tietueiden pitäminen puhtaana (esimerkiksi vanhojen asennusten jättämättä jättäminen aliverkkotunnuksiin) on hyvä käytäntö.

Web Application Firewall (WAF), kuten Cloudflare WAF, on hyvä tapa pitää botit loitolla ja estää niitä edes pääsemästä sivustollesi.

On myös tärkeää varmistaa, että sivustosi käyttää tuettua PHP-versiota, ja vanhat lisäosat ja teemat voivat aiheuttaa ongelmia päivityksen yhteydessä.

Perushuolto

Koodissa olevien haavoittuvuuksien lisäksi monilta WP-sivustoilta puuttuvat jopa kaikkein perustavanlaatuisimmat ylläpitomenettelyt, kuten päivittäiset varmuuskopiot ja päivitykset.

Monet loppukäyttäjät olettavat, että heidän web-isäntänsä huolehtii kaikista teknisistä seikoista, kuten palvelimen varmuuskopioinnista ja ylläpidosta.

Todellisuudessa varmuuskopiot otetaan yleensä vain päivittäin, ja ne sisältävät koko hosting-tilisi. Varmuuskopioiden palauttaminen voi myös olla ongelmallista suurilla sivustoilla, ja päivittäiset varmuuskopiot eivät useinkaan riitä esimerkiksi sähköisen kaupankäynnin sivustoilla. Valitettavasti asiakkaat huomaavat tämän vasta, kun asiat menevät pieleen.

Tavalliset web-isännät (eli ei hallinnoitu hosting) eivät myöskään käsittele ohjelmistopäivityksiä, kuten WordPressin ydinpäivityksiä, laajennuksia ja teemoja. Hallitussa hostingissa on myös yleensä automaattiset päivitykset, jotka palautetaan, jos ilmenee ongelmia, yleensä ei ole kehittäjiä auttamassa ongelman korjaamisessa. Sinulle voi jäädä rikkinäinen sivusto.

Olemalla ennakoiva ja käyttämällä parhaita saatavilla olevia työkaluja verkkosivustosi voidaan suojata mahdollisimman hyvin ulkopuolisilta uhkilta.

Käytämme parasta