Yleiset hosting-ongelmat

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä ongelmia, joita kannattaa varoa, kun valitset verkkosivuston hosting-palveluntarjoajaa.

Yritykset menevät konkurssiin

Hostingin tarjoajien välillä on selvästi selviytymistaistelua, ja rapakossa uiskentelee paljon kaloja (esimerkiksi tarjoajien tiikerihai, GoDaddy). Suurilla pelureilla on varaa laskea hintoja minimiin. Infrastruktuurin ylläpitäminen on paljon työtä, ja se vaatii kokemusta. Kuten voi kuvitella, laitteiston ja palvelimien hallinta voi tulla kalliiksi ja stressaavaksi.

Monet pienemmät yritykset yrittävät kilpailla hinnalla ja päätyvät myymään hosting-palvelunsa aivan liian halvalla. Pitkällä aikavälillä se ei ole kestävää, mikä johtaa siihen, että yritykset menevät konkurssiin ja serverit menevät pimeäksi.

Valitse hosting jolla on hyvät arvosanat, esimerkiksi Trustpilotin sivustoilla. Mitä pidempään yritys on toiminut, sitä parempi. Vaikka arvosanat olisivat hyvät ja yritys olisi vanhempi, se ei ole takaaja pitkäaikaisesta laadusta, kuten seuraavat kohdat osoittavat.

Yritysostot

Hostingyritykset ostetaan usein isompien yritysten alle. Uudet yritykset ottavat ohjat, vähentävät henkilökuntaa ja tukitiimejä, eivätkä välitä paljoa vanhan yrityksen maineesta ja laadusta. Rakastimme Site5-yhtiötä, mutta EIG osti sen vuonna 2015. Tuki oli oston jälkeen olematonta, ja EIG siirsi palvelinten sijainnit Yhdysvaltoihin ilmoittamatta siitä edes asiakkaille. Se oli aika tylyä.

Skaalausongelmat

Hostingin valitettava tosiasia on, että resurssit ovat aina rajalliset. Hostaaja voi aloittaa hyvillä aikomuksilla, hyvällä asiakaspalvelulla ja kohtuuhintaisilla paketeilla.

Ajan myötä niiden palvelimet voivat ylikuormittua, mikä aiheuttaa käyttökatkoja ja simahtaneita sivuja asiakkaille. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun sana leviää hyvästä palvelusta ja hinnoista, ja hosting kasvaa liian nopeasti ylläpitämään palvelimia. Näin kävi esimerkiksi yritykselle Arvixe, jonka kanssa työskentelimme vuosia. He yrittivät parhaansa mukaan pysyä ylläpidon kärjessä, mutta se on vaikeaa työtä ilman asianmukaisia resursseja ja aikaa ja hostingin laatu päätyi kärsimään.

Pilvihosting

Oma alustamme on pilvipalvelussa, joten emme ole enää riippuvaisia siitä, mitä muut yritykset tekevät. Tämä antaa mielenrauhaa ja tarkoittaa myös sitä, että voimme valita parhaat hostingelementit, joita haluamme yhdistää.

Jos päätät pitää nykyisen hostaajan, WP-Ensure valvoo sivustoa jatkuvasti käyttökatkosten varalta, ja kuukausittaisissa raporteissa kerromme sinulle kaikista ongelmista, jotka olisi ratkaistava nykyisen isäntäväen kanssa. Tarvittaessa voit aina myöhemmin siirtyä alustallemme.

Lisa Karvonen

Kirjoittaja: Lisa Karvonen

Lissu on full-stack-kehittäjä, joka aloitti työskentelyn WordPressin parissa vuonna 2004. Siitä lähtien hän on koodannut lisäosia, teemoja ja sovelluksia yrityksille ja organisaatioille sekä WordPressissä, Multisite-järjestelmässä että muissa PHP/MySQL-sovelluksissa.

Hän alkoi kehittää WP-Ensure-alustaa vuonna 2017 vastauksena asiakassivustojen hyökkäyksiin, ja on siitä lähtien jatkuvasti kehittänyt ja laajentanut yritystä ja alustaa.

Hän on alun perin kotoisin Skotlannista, mutta asuu Suomessa miehensä, poikansa, kahden koiransa, kahden kissansa ja riutta-akvaarionsa kanssa.

Käytämme parasta

Alue- ja kielivaihtoehdot

Pidämme verkkosivustosi Helsingissä taataksemme yksityisyyden, nopeuden ja turvallisuuden.

Valitse alueesi ja kielesi alla:

U.S.A.

Yhdysvaltojen kansallislippu.

UK

The Union Jack.

Suomi

Suomen kansallislippu.